Koolipoiss tegi vanematele kündjatele silmad ette

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tamm on traktoritega sina peal juba väikesest peale, seepärast ei valmistanud võistlused talle raskusi.
Andres Tamm on traktoritega sina peal juba väikesest peale, seepärast ei valmistanud võistlused talle raskusi. Foto: Olustvere teenindus- ja maamajanduskool

Väiksest peale isa süles traktoriga mööda koduseid põllumaid ringi vuranud Andres Tamm pälvis septembrikuus Olustveres toimunud rahvusvahelisel koolinoorte künnivõistlustel 27 võistleja seas kõrge 9. koha, olles ise kõigest 12aastane.

Muuga-Laekvere kooli 6. klassi õpilane Andres oli kõigest kümnene, kui esimest korda üksinda traktorirooli istus. Põllutööhiiglase suurus teda ei kohutanud, Andres on juhtinud isegi 320hobujõulist traktorit. Seetõttu pole midagi imestada, et Andrese isa Aivar Tamm poisile vahva võimaluse välja pakkus – just tema idee oli, et poeg künnivõistlustel osaleks. Andresel loomulikult vastuväiteid ei olnud.

Tema treeneriks sai Raido Kunila, kündmise kümnekordne Eesti meister, kellega koos hakati kõvasti trenni tegema, et künnivõistluseks heasse vormi saada. Kündmine pole lihtne – päris iga mees seda ei oskagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles