Kuni 35-kraadine pakane võib kesta veel nädala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Ilmajaama prognoosi kohaselt võib õhutemperatuur langeda öösiti kohati kuni -35 kraadini kõigil järgnevatel öödel järgmise neljapäevani, kuid reedel tugevnev kagutuul lisab samuti külmatunnet.

Ööl vastu laupäeva, pühapäeva ja esmaspäeva on mitmel pool minimaalne õhutemperatuur -30...-35 kraadi, teatab EMHI nädalaprognoosis.

Laupäeval laieneb kõrgrõhuala kese Eesti kohale. Pakast on öösel, hommikul ja õhtul -28...-35, saartel ja kohati läänerannikul -19...-27 kraadi. Päeval tõuseb temperatuuri maksimum -12..-19, Kirde-Eestis -21 kraadini.

Ka pühapäeval-esmaspäeval püsib kõrgrõhuala tuulevaikne ilm. Minimaalne õhutemperatuur on -26...-32, kohati -35 kraadi. Saartel püsib soojem ja õhutemperatuur on -20...-25, maksimaalne näit tõuseb -13..-18 kraadini.

Teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval määrab ilma Venemaal püsiva kõrgrõhuala lääneserv. Puhub kagutuul. Öösel on -25...-30, kohati -32..-35 kraadi.
Päeval on külma 15-21 kraadi.

Reedel tugevneb vastasseis lääne poolt lähenevate madalrõhualade ning Venemaa kõrgrõhuala vahel ning tugevnev kagutuul lisab külmatunnet. Öösel on -22...-27, päeval -14..-19 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles