Kvoodiäri toob Tartusse veelgi raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Lisaks varem teatatud 13 koolihoonele ja lasteaiale saavad heitmekvootide müügi tulust osa veel neli Tartu hoonet, et neid energiasäästlikumaks muuta.


Valitsuse eilse otsusega tuleb heitmekvoodi müügiraha Rukkilille lasteaiale (186 000 eurot ehk 2,9 mln kr), Sassi lasteaiale (194 000 eurot ehk 3 mln kr), Forseliuse gümnaasiumile (175 000 eurot ehk 2,7 mln kr) ja Turu 8 spordihoonele (134 000 eurot ehk 2,1 mln kr).

Eesti riigi kasutamata saastekvootide ostja on Jaapani konglomeraat Sumitomo Mit­­sui Banking Corporation. Müügitulu suunatakse kohalike omavalitsuste hooneid energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse.

Tegemist on neljanda peamiselt kohalike omavalitsuste hoonetele suunatud paketiga. Objektide valikul eelistati hooneid, kus CO2 heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava raha kohta suurim.

Väidetavalt ootab järge juba uus pakett, kust on lootust raha saada lasteaedadel Annike, Helika ja Krõll, Annelinna gümnaasiumil, kommertsgümnaasiumil ja ühel kutsehariduskeskuse hoonel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles