Küttekolded peavad korras olema

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Korteriühistute liit soovitab kontrollida küttekollete olukorda ja jälgida tuleohtusnõuete täitmist.

Seoses jätkuva pakasega ning viimasel ajal aset leidnud ränkade tuleõnnetustega kutsub Eesti Korteriühistute Liit üles silmas pidama küttekollete olukorda ning tuleohtusnõuete täitmist elamutes.

Korteriühistute liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul tuleks kindlasti üle kontrollida, et küttesüsteem funtsioneeriks ka pakases tõrgeteta, tuleohtusseadmed oleks nõuetekohaselt paigaldatud ning signalisatsioon töökorras.

"Viimaste päevade rängad tuleõnnetused peaksid iga inimese valvsaks tegema ning panema mõtlema selle peale, kas tema korteris ja kodumajas on kõik korras," avaldas Mardi arvamust. "Suur risk on katkised ja hooldamata küttekolded ja vananenud elektrijuhtmed, aga ka elektriseadmete vale kasutamine ning hooletu ümberkäimine lahtise tulega."

Mardi sõnul tuleks elamus hoolikalt üle vaadata ja lukustada ka kõik võimalikud sissepääsud, vältimaks õnnetusi, mis võivad alguse saada võõraste poolt keldritesse ja kuuridesse tehtud tulest.

Päästeamet soovitab samuti ruumide kütmisele suurt tähelepanu pöörata. Ahjukütte puhul tuleb jälgida mõõdukat kütterežiimi, vältimaks vingumürgituse ohtu peab jälgima, et siibrit liiga vara ei suletaks.

Elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohiks elektrisüsteemi ülekoormata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles