Külm ilm hakkab taganema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane Tartus
Pakane Tartus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Alanud nädal esimene pool tuleb pakaseline, kuid nädala lõpupäevadel hakkab ilm soojenema ja päeval tõuseb maksimumtemperatuur -10 kraadi ümber.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi teatel määrab teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval ilma Venemaal püsiva kõrgrõhuala lääneserv. Puhub kagutuul. Öösel on -20 kuni -27,üksikutes kohtades võimalik -30 ja päeval -10 kuni -17 kraadi külma.

Reedel vastasseis mööda põhjalaiuseid liikuvate madalrõhualade ning Venemaa kõrgrõhuala vahel tugevneb. Tugevnev kagu- ja lõunatuul lisab külmatunnet. Öösel on -20 kuni -26 ja päeval -10 kuni -16 kraadi külma.

Laupäeval sunnivad põhjalaiustel liikuvad tsüklonid kõrgrõhuala taanduma. Saju tõenäosus on väike. Puhub tugev lõunakaarte tuul. Öösel on külma -18 kuni -23 ja päeval -8 kuni -14 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkondade surve väheneb ja kõrgrõhuala taastub. Kagutuul nõrgeneb. Öösel on külma -10 kuni -17, päeval -7 kuni -12 kraadi.

Esmaspäeval ulatub Venemaa kõrgrõhuala lääneserv Läänemereni. Puhub kagutuul. Öösel on -10 kuni -15 ja päeval -6 kuni -11 külmakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles