Lääne-Virumaal käis sadakond õpilast tutvumas maakonna ettevõtetega

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agroprofi juhataja Raudo Raja.
Agroprofi juhataja Raudo Raja. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tänasega lõppenud KredExi karjääriretkede raames külastasid Simuna kooli, Vasta kooli, Muuga-Laekvere kooli, Põlula kooli ja Rakvere Reaalgümnaasiumi õpilased Lääne-Virumaa ettevõtteid, et tutvuda oma kodupiirkonna tööandjatega ja näha, millised karjäärivõimalused ootavad noori nende kodukandis.

Tänavu osales KredExi poolt korraldatud karjääriretkedel üle 240 õpilase üheksast Eesti maakonnast. Lääne-Virumaa retkel käisid viiest koolist kokku 95 õpilast, kes külastasid palkmajade tootjat Jäneda Puit OÜ, Põhjamaade ja Balti riikide juhtivat sadamakaide projekteerijat, valmistajat ja paigaldajat Top Marine ning põllumajandusettevõtet Agroproff OÜ. Retke käigus avanes noortel võimalus tutvuda ettevõtete igapäevase tööga ja näha, milliseid tulevikuvõimalusi pakuvad taolised ettevõtted oma piirkonnas.

Õpilastega KredExi karjääriretkel käinud Simuna Kooli direktor Kaja Põldmaa sõnul läks ekskursioon kenasti ja noored võeti ettevõtetes lahkelt vastu. "Kõige põnevam oli teadasaamine, et siinsamas Rakvere külje all on nii võimas tehas, mis toodab sadamatele kaisid ja ujuvsildu mitte ainult Eestimaa vajadusteks, vaid ka väga paljudesse välisriikidesse. Ka Jäneda puit üllatas rahvusvahelisusega - meid vastu võtnud ettevõtte juht tutvustas ettevõtet inglise keeles ja selline keeleoskuse vajadus keset Eestit oli õpilaste jaoks uus kogemus," kirjeldas Põldmaa. "Retkelt saime ka kinnituse, et kui on tahtmist ja pealehakkamist, pole vaja karta töötuksjäämist."

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul andis ettevõtete külastamine noortele hea võimaluse näha, et nad on pärast õpinguid oma kodukanti tagasi oodatud. “Teeme koostööd paljude kohalike ettevõtetega ja teame, et töökäsi oodatakse kõikjal üle Eesti, mitte ainult pealinna. Tulime ettevõtetele appi ja aitasime viia selle sõnumi noorteni. Loodetavasti aitab see kaasa väiksemate piirkondade elujõulisuse säilitamisele,” rääkis Liiver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles