Kodukandi tainast piparkoogid ahju!

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli talu perenaine Kadri Kopso (paremal) valmistab koos abilise Kersti Hurdaga käsitsi korraga 12 kg oma talu speltajahust piparkoogitainast. Tänavu katsetavad nad esimest korda gluteenivabu piparkooke, mis valmivad tatrajahust ja datlisiirupist.
Kaarli talu perenaine Kadri Kopso (paremal) valmistab koos abilise Kersti Hurdaga käsitsi korraga 12 kg oma talu speltajahust piparkoogitainast. Tänavu katsetavad nad esimest korda gluteenivabu piparkooke, mis valmivad tatrajahust ja datlisiirupist. Foto: Marianne Loorents

Kes tahab lisaks vürtsikale ampsule koju ka mõnusat hõngu, saab lihtsa vaevaga valmis taina laiali rullida ja piparkoogid ahju küpsema panna – valida on mitme kohaliku pagari valmistatud taina vahel.

Tainaid on igale maitsele: on mahedamaid ja vürtsikamaid, on neid, mis jäävad piparkoogina muredamad, ja neid, mis krõbedamad.

On neid, mille kilohind algab kolme euro kandist, ning on poole kallimaid, olenevalt sellest, mis taina sisse pandud. Kes eelistab nisu-, kes speltajahu, kellele sobib margariin, kellele või. Valikut on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles