Neiu teeb traktorijuhiluba ja vilistab stereotüüpidele

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Tärn ja tema kaks armastust: vasakul Pariisi talli hobune Fakiir, kellega ta ka võistlemas käib ning paremal Tõnuri talu traktor Uku.
Kristin Tärn ja tema kaks armastust: vasakul Pariisi talli hobune Fakiir, kellega ta ka võistlemas käib ning paremal Tõnuri talu traktor Uku. Foto: Meelis Meilbaum

Sire noor naisterahvas ei ole just see, keda põllutööhiiglase rooli keeramas ette kujutame. Rakvere neiu Kristin Tärn on aga valmis stereotüüpe purustama.

Kevadel Eesti maaülikoolis põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise magistriõpinguid lõpetav Kristin Tärn massiivsete põllumasinate ees hirmu ei tunne. “Olen teinud igasuguseid mullaharimistöid,” rääkis ta. “Sel suvel võtsin isegi seitse hektarit vilja. Põllu peal toimetamine pole mulle raske.”

Aga siin probleem ongi: traktorirooli võib ta ilma juhiloata istuda vaid põllumaal, teedele asja ei ole. Mõnda aega juhiloata tööd teinud, mõtles Kristin, et mis selle loa tegemine siis ära ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles