Kodu tuleohutuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enamasti on võimalik tulekahju kodus ennetada või äärmisel juhul see varajases staadiumis likvideerida. Selleks on vaja aga varem valmistuda: teha kindlaks oma kodu eripära, varuda tulekahju avastamise ja kustutamise seadmed.

Esmalt käige oma kodus kriitilise pilguga ringi. Vaadake, kas kodumasinad ja seadmed on töökorras ning ohutud; kas elektrisüsteem on korras; kas maandus on korras ja piksekaitse olemas; kas korstnate, suitsu- ja ventilatsioonitorude läbiviigud ja katikud on korras ja ohutud. Kas pereliikmetest keegi suitsetab? Kui jah, siis kas selleks on ettenähtud ohutu kord? Kas sellest peetakse kinni? Kas kodus on toimivad suitsuandurid (testige, kas töötavad)? Kas kodus on toimiv tulekustuti (vaadake kleebiselt kontrollkuupäevad üle)? Kas pereliikmed teavad, kus tulekustuti asub ja kuidas seda kasutada? Kas naabritelt on tuleohtu karta (tulekustuti paigaldamine trepikotta)?

Tuleohu seisukohalt on kaks olulist kodukaitsjat: üks on suitsuandur ja teine pulberkustuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles