Kaitseliit tähistas vabariigi aastapäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva pidulik tähistamine Viru-Nigulas.
Vabariigi aastapäeva pidulik tähistamine Viru-Nigulas. Foto: Kaitseliidu Viru malev

Viru-Nigulas on traditsiooniks saanud, et vabariigi sünnipäeva tähistamist alustatakse piduliku rivistusega Vabadussõja ausamba juures. Sellega avaldatakse austust Eesti iseseisvuse eest võidelnuile ja näidatakse üles armastust ning lojaalsust kodumaa vastu.

"Vast kõigile meeldib see tava, kes seal igal aastal käib. Rahvale meeldib see traditsioon," rääkis kapral Raigo Roots.

Kaitseliidu Viru-Nigula rühma mehed, naiskodukaitse Viru-Nigula jaoskonna liikmed, kodutütred ja noorkotkad olid rivistuseks valmis juba kell 7. Aasta-aastalt on märgata, kuidas eelpool nimetatud rivi aina pikeneb.

Kell 7 alustati marssimisega rahvamaja eest vabadussamba suunas, kus oli valla rahvas juba ootamas. Sõna võtsid maleva kaplan Allan Lilleorg, vallavanem Ervins Veitsurs ja maavanem Einar Valbaum. Vasta kooli õpilased süütasid ausamba ees küünlad ning naiskodukaitse asetas lillekorvi.

Ausamba juurest siirduti seltsimaja saali, kus pidasid kõnet Viru-Nigula vallavolikogu esimees Raivo Heinmets ning nooremleitnant Jaak Lepik. Jagati tänukirju eeskujulikele kodanikele ning tublidele kaitseliitlastele. Üritus lõppes kontserdiga, peale mida pakuti kohaletulijatele teed-kohvi ning kringlit.

Iseseisvuspäev tõi Viru-Nigula noorkotkaste ridadesse ametlikult juurde ka ühe noorkotka, kellele anti pidupäeval liikmepilet ja kaelasidus.

Suur üritus Tapal

Iseseisvuspäeval, kell 7.30 heiskasid linnakodanikud Tapa keskväljakul riigilipud. Iseseisvuspäeva lipuheiskamisest võtsid osa Viru maleva liikmed Jaan Viktor, Heino Kitt ja Hannes Reinomägi ning maleva liige ja Tapa valla volikogu esimees kindral Roosimägi.

Tapa üksikkompanii kodu lipumasti heiskas riigilipu Jaan Viktor.

Rakvere aukodanik sai kodutütarde tunnustuse

23. veebruaril andis Viru maleva pealik kapten Rudolf Jeeser maavanema pidulikul vastuvõtul kodutütarde Viru ringkonna auliikmele Edith Kotka-Nymanile üle kodutütarde tunnustusmärgi.

Rakvere aukodanik Edith Kotka-Nyman on Viru ringkonna kodutütarde auliige, endine Rakvere kodutütar, kes elab Rootsis ja külastab Eestit igal vabariigi aastapäeval.

Tänu Kotka-Nymanile toimub Eesti kodutütarde ja Rootsi vaheline koostöö juba mitmeid aastaid.

Eelmisel aastal korraldati Edithi auks ka temanimeline linnakeskne kirjandusvõistlus.

Kuna Kodutütred on skautlik Kaitseliidu eriorganisatsioon, siis otsustati tunnustusrist anda üle just vabariigi aastapäeval.

Kodutütarde tunnustusrist on asutatud Kaitseliidu eriorganisatsiooni kodutütred 70. aastapäevaks kodutütarde vanematekogu poolt 13. jaanuaril 2001.aastal. Märki antakse teenekatele ja auväärsetele kodutütarde juhtidele, kodutütarde auliikmetele ja patroonile ning kodutütarde organisatsiooni ees suuri teeneid omavatele kodutütardele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles