Ilmajaam: pakane taandub, külm püsib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine maastik
Talvine maastik Foto: Elmo Riig / Sakala

Pakane taandub, kuid ilm on külm - ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb -10 kraadi lähedale, mis on kuni viis kraadi selle aja normist madalam, märgib EMHI oma nädalaprognoosis.

Homme tugevneb kagutuul veidi, sest Venemaal püsiva kõrgrõhuala ja lääne poolt läheneva madalrõhuala vastasseis tugevneb. Kerge lumesaju tõenäosus on suurem Põhja-Eestis.

Öösel on külma -10...-16, Kagu-Eestis kuni -23 kraadi. Päeval püsivad kraadid -6...-12 vahel.

Pühapäeval madalrõhkkondade surve väheneb ja kõrgrõhuala taastub, saju tõenäosus on väike. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Öösel on -11...-18, kohati -21, päeval -5...-12 kraadi.

Ka esmaspäeval ulatuvad öised temperatuurid -12 kuni -23, päeval -3...-11 kraadi ringis. Teisipäeval tekib uus kõrgrõhukese tõenäoliselt Läänemere ümbruses, ilm on sajuta ja tuulevaikne. Külma on endiselt öösel 10-16, kohati kuni 21 kraadi, päeval aga 1-10 kraadi.

Kolmapäeval taandub kõrgrõhuala itta, tuul pöördub lõunasse ja päeval võib õhutemperatuur ulatuda 0...-8 kraadini. Neljapäeval läheneb üle Skandinaavia madalrõhuala ja läänerannikul võib veidi lund sadada. Lõunakaarte tuul tugevneb, õhutemperatuur püsib umbes sama.

Järgmisel reedel on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhulohk ning kohati võib veidi lund tulla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles