Toit peab olema tuttava maitsega ja lihtsalt valmiv

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvaliteetne tooraine, ehedad maitsed, mugavus ja kiirus on märksõnad, millega toiduainetöösturid plaanivad läbi lüüa.
Kvaliteetne tooraine, ehedad maitsed, mugavus ja kiirus on märksõnad, millega toiduainetöösturid plaanivad läbi lüüa. Foto: Rakvere Lihakombinaat

Kas verivorst kanalihast või peekoniga? Kas rebitud liha või ahjurull praekapsaga? Kas põrsakujuline leib või maisijahust sai? Milline piparkoogi­maitseline kook valida? Lääne-Viru ettevõtjad on toonud talveks lettidele nii mõnegi üllatuse.

Matsimoka tootearendaja Sten Inno saabus äsja Saksamaalt, kus külastas sealseid väiketootjaid. “Nad väga imestasid, et Matsimoka toodab kõike ilma lisaaineteta, isegi viineri tegemisel ei lisa me fosfaate. Kõik väiketootjad, keda külastasin, kasutasid oma toodetes lisaaineid,” rääkis Sten Inno.

Saksamaal nähtust imponeeris talle aga Leberkäse, mis on terriini meenutav lihamass. “See on Saksamaal väga armastatud, sest seda saab viilutada võileiva peale, soojendada ahjus ja süüa praena, samuti praadida,” kõneles Inno. Kodus tagasi, tekkis tal soov sellist lihatoodet ka ise valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles