Karjääriretk viis noored edukaid kodumaiseid ettevõtteid uudistama

Kärt Devaney
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri lõpus korraldas Kredex juba teist korda Virumaa koolinoortele karjääriretke, mille eesmärk on aidata õpilastel mõista, millega nad tulevikus tegelda tahaksid, ja aidata kaasa oluliste tulevikuotsuste langetamisel. Tänavu külastas Lääne-Virumaa ettevõtteid rekordarv noori: 95 õpilast viiest koolist.

Kredexi kommunikatsioonijuhi Joonas Kerge sõnul tekkis karjääriretkede idee soovist panustada noorte tulevikku ja toimekusse, sest see on ettevõttele oluline teema: oma teenustega toetatakse paljusid kohalikke ettevõtjaid. Ta leiab, et karjääriretked on hea võimalus tutvustada noortele kohalikke tööandjaid ning samas ärgitada neid ettevõtlikkusele. “Tahame noortele sisendada ka kindlust, et kodukant ootab neid alati tagasi. Häid töökäsi on maapiirkondades alati vaja ning miks mitte hakata tulevikus ise tööandjaks oma kodukohas,” selgitas Kerge.

Retkedel tutvustavad inimesed oma tööd ning räägivad, millega nad tegelevad ja kuidas selleni jõudnud on, ja lasevad võimalusel ka noortel endil kätt proovida. Enamik noori on ikka ühe või teise ettevõtte tegemistest kuulnud, kuid paljudel puudub kokkupuude edukate kodumaiste firmadega, millele on pannud aluse ettevõtlikud eestimaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles