Kui näidelda tahad, tuleb maksta

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Kihnu Jõnni seikluste lavale toomine on KaRakTeri rahval meeles mõlkunud juba tükk aega, jõuti selleni nüüd, mil Ahti Bachblum (vasakul)  Jõnni rolli nagu valatult sobib.
Kuigi Kihnu Jõnni seikluste lavale toomine on KaRakTeri rahval meeles mõlkunud juba tükk aega, jõuti selleni nüüd, mil Ahti Bachblum (vasakul) Jõnni rolli nagu valatult sobib. Foto: Marianne Loorents

Mõni kulutab oma säästud postmarkide või õllesiltide, mõni koguni autode kollektsioneerimisele. Aga mõni maksab selle eest, et saaks teatrit teha.

Rakvere rahvateater KaRakTer, mis sel talvel neljandat sünnipäeva peab, tegutseb just nii – selle näitlejad maksavad mittetulundusühingu liikmemaksu ja palka lavastaja Tiit Altele. Ning hangivad ise vajalikud kostüümid ja rekvisiidid. Väljasõitudel käimise kuludest ei hakka parem rääkimagi.

Aga miks? “See on eluviis, me ei võta seda kui ajaveetmisvõimalust, vaid teeme kõike hingega,” lausus karakterlanna Tea Parts. Harrastusnäitleja Liivi Tuga aga ütles, et vabatahtlikult on kokku tuldud, kuid vabatahtlikult keegi seltskonnast ära ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles