Kitsad linnatänavad nörritavad sohvreid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii need sõiduautod Rakveres Pikal tänaval tänu rohkele lumele teineteist leidsid.
Nii need sõiduautod Rakveres Pikal tänaval tänu rohkele lumele teineteist leidsid. Foto: Erakogu

Tallinnas elav Piret tegi läinud laupäeval Rakveres rohke lume tõttu kitsaks jäänud Pikal tänaval väikese avarii ja on nüüd tõsiselt pahane linnavõimude peale, sest seaduse järgi peab omavalitsus tänavaid hooldama.

Pireti sõnul juhtus liiklusõnnetus laupäeva pärastlõunal, mil ta sõitis Rakveres Pikal tänaval. Maja number 47 juures oli sõidutee rohke lume tõttu nii kitsas, et Piret ja vastu tulnud takso juht vähendasid sõidukiirust ning põikasid paremale lumevalli ees olevale kitsale jääribale. Kui kaks sõidukit olid kohakuti, vajusid nad lihtsalt külgepidi kokku.

Pireti ütlust mööda sai tema auto mõne mõlgi ja kriimustuse. Seda vaatamata asjaolule, et head inimesed tulid appi ja sõna otseses mõttes loksutasid vigastuste vältimiseks kaks autot teineteisest eemale.

Tavaline asi

Sündmuskohale kutsutud politseipatrull väitis, et iga päev tuleb ette paar analoogset juhtumit. Et vigastused olid väikesed, siis soovitas mundrikandja sohvritel kindlustusse pöörduda.

Piret vestles juhtunust oma tuttavatega, kes tunnistasid, et pääsesid kitsastel tänavatel laveerides napilt teise autoga kokku põrkamast.

Pireti kinnitusel kavandab ta saata kohalikule omavalitsusele juhtunu kohta kirja.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev ütles, et tema liiklusõnnetust ei näinud ja seega ei oska konkreetset juhtumit kommenteerida. Samas märkis abilinnapea, et paljudes kohtades, kaasa arvatud Tallinnas, ei vasta sõidurea laius seadusega nõutud vähemalt kolmele meetrile rohke lume tõttu.

Suurkaevu sõnul linnal tänavate hooldamiseks vahendeid napib. Liiati on omavalitsus vedanud tänavatelt lund, sealhulgas Pikalt tänavalt, pärast kahte lumetormi. Tormidele järgnes sula ja majade katustelt sadas lumi alla. Mõned majaomanikud vedasid lume ära, mõned kühveldasid selle tänavale.

“Suurem osa tänavaäärsetes  suurtes lumekuhjades on katustelt kukkunud lumi,” sõnas Suurkaev ja lisas, et liikluses peavad sohvrid tegema vastastikku koostööd.

Parem liikluskultuur

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda ütles, et korravalvurid võivad ju minna mõõdulindiga teede laiust mõõtma, kuid samas saab politsei aru, et omavalitsustel ei ole piisavalt vahendeid tänavate ja teede hooldamiseks. “Pilt näitab, et omavalitsused ei ole võimelised kõiki tänavaid puhtad hoidma,” sõnas ta.

Kalda hinnangul on lumerohked talved muutnud liikluskultuuri paremaks. “Autojuhid on selle talvega üllatavalt viisakaks muutunud,” ütles maakonna politseijuht. Kalda toonitas, et liikluses on vaja sohvrite viisakust ja vastastikust teineteisemõistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles