Aseri tellisetehast mõjutab suur poliitika

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wienerberger AS tahab lähitulevikus Aseri tehase toodangut ka Prantsusmaal rohkem turustama hakata.
Wienerberger AS tahab lähitulevikus Aseri tehase toodangut ka Prantsusmaal rohkem turustama hakata. Foto: Meelis Meilbaum

Haldusreformiga liigub Ida-Virumaalt Lääne-Virumaale Aseri vald ja üks sealseid suuremaid ettevõtteid, pika ajalooga Aseri tellisetehas, mis tänapäeval kuulub Wienerberger Gruppi.

Nii nagu paljude Eesti ettevõtete omanikele, nii teeb ka Wienerbergeri juhatusele muret Venemaa turg. “Kui 2016. aastal näitasid Balti turud rahuldavaid tulemusi, siis Venemaa-suunalise ekspordi puhul võib märkida teatud pettumust, sest seal oli müük ebaselgete majanduslike perspektiivide tõttu väike,” rääkis Wienerberger AS juhatuse liige Andrius Majauskas.

Eesti majanduskeskkonna kohta jagub Wienerbergeri juhatusel kiidusõnu. Möödunud aasta oli riigis hea. “Mitu uut projekti ja kasvav huvi meie toodete esteetilise poole vastu näitavad, et majandus areneb ja inimesed soovivad rohkem oma teisi soove täita, mitte ainult oma esmavajadusi rahuldada,” selgitas Andrius Majauskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles