Paide rikub maamaksu kogudes seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Linnavalitsuse tegemata töö pärast laekusid ka tänavu maamaksuteatised korteriühistutele ja maksu kogutakse neiltki, kelle riik on sellest vabastanud. Kui linn hakkab seadust täitma, tekib eelarvesse auk.

Kuigi korteriühistud teavitasid Paide linnavalitsust selle seadusvastasest tegevusest juba eelmise aasta algul, pole neid kuulda võetud ja 15. veebruariks said maamaksuteate ikka veel korteriühistud, aga mitte maaomanikud, nagu sätestab maamaksuseadus.

Korteriühistu jagab maksuteatisel oleva summa pinna järgi korteriomanike vahel ära ja nii maksavad ka need, kes on tegelikult maamaksust vabastatud. Tänavu ei pea maamaksu maksma need maaomanikud, kelle maksusumma jääb alla viie euro, eelmisel aastal oli piir 50 krooni.


Paide abilinnapea Kaido Ivask vastas küsimusele, miks maksuteatised laekuvad siiani korteriühistutele, et nii on see ajalooliselt kogu aeg olnud.


Maksuvabastus seab Ivaski hinnangul inimesed ebavõrdsesse olukorda. «Mina küsiksin neljatoalise korteri omanikuna, miks siis mina pean maksma,» lausus ta.


Väljastatud maamaksuteatised soovitas Ivask tähelepanuta jätta. «Kui vaja, tehakse need ümber,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles