Väike-Maarja panustab tänavu ehitusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasium renoveeritakse tänavu.
Väike-Maarja gümnaasium renoveeritakse tänavu. Foto: Tairo Lutter

Väike-Maarja vallavolikogu kin­nitas viimatisel volikogu istungil valla 2011. aasta eelarve. Võrreldes 2010. aastaga on eelarve kogumaht kasvanud ligikaudu 128 000 euro ehk kahe miljoni krooni võrra ning ulatub 5,85 miljoni euroni (91,5 miljonit krooni).


“Hinnates vallaeelarvet ku­lu­liigi põhiselt, võib öelda, et 2011. aasta on Väike-Maarja val­las investeeringute aasta,” ütles vallavanem Urmas Tamm. Ta selgitas, et kui 2010. aastal tehti investeeringuid 722 000 euro väärtuses, s.o 11,3 miljonit krooni eest, siis 2011. aastaks on selleks pla­neeritud ligikaudu 1,175 miljonit eurot (18,4 miljonit krooni).
Suuremateks ehitusprojekti­deks on Väike-Maarja gümnaa­siumi rekonstrueerimine ja Simuna rahvamaja kohandamine mitmefunktsiooniliseks kes­kuseks. Väiksemad investeerin­gud tehakse Väike-Maarja lasteaeda, Väike-Maarja õppekes­kusesse, Simuna võimlasse ja Triigi spordihoonesse. Üks investeeringute eesmärkidest pea­le hoonete kordategemise on tasakaalustada piirkondade arenguid. Tamm rõhutas, et eelarvest on tänavu kavas pa­nustada kõige enam haridus­se. “Haridusvaldkonna kulud moo­dus­tavad 2011. aastal 58% eelarvest, sest lisaks inves­tee­ringutele on haridusvaldkon­nas olu­lised personalikulud.


Haridusvaldkonnale järgne­vad kulutused vaba aja sisusta­misele ja kultuurile, mis moodustavad 12,2% eelarvest. “Na­gu enamikul kohalikel omavalitsustel, võib ka Väike-Maarja vallal tekkida lumerohkuse tõt­tu probleeme maanteevõrgu majandamisega,” märkis Tamm. Kokku on maanteetranspordile 2011. aastaks ette nähtud 149 000 eurot (2,3 miljonit krooni).


“Tulude poolel on olulisim tu­lu üksikisiku tulumaks, mida on planeeritud ligikaudu sa­mas mahus, nagu 2010. aastal te­gelikult laekus - 1,69 miljonit eurot, mis kroonides on 26,5 miljonit,” rääkis Tamm.
Vallavolikogu jättis samaks ka maamaksumäärad ning maamaksust peaks laekuma 217 000 eurot (3,4 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles