Karuteene karule

Meelis Liivlaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karuteene karule.
Karuteene karule. Foto: Internet

Virumaa karu ajalugu ja mõnda, mida sealt leida võib.

Karu on meie metsade kuningas. Tarvast ju enam pole. Kuidas karu ja metsveis omavahel metsa jagasid, me ei tea. See pole meie asi. Eks see oli nendevaheline asi. Karu elu on karu elu ning mida vähem me sellesse sekkume, seda parem. Kokkuvõttes on lugu sellest, kuidas karu oli 1940. aasta südasuvel märksa kiirema arusaamisega kui keskmine eestlane. Sel suvel polnud hapukurgihooajast juttugi.

Kui alustada poliitikaga, ei saa kuidagi mööda Vene karust. Miks Venemaa või venelane karu peaks olema, on selgusetu. Sama küsitav on karu pidamine venelaseks. Segane lugu igapidi. Karu on karu ja poliitikast hoiab ta kaugele. Kui karust poliitika kontekstis rääkima hakkame, siis teeme talle pigem karuteene. Seega tuleb alljärgnev mõtisklus karude eluolust ja minevikust pigem inimesekeskne ning inimese vaatevinklist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles