Tuisk häiris Virumaal liiklust ja andis tööd päästjatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisu tagajärjel oli Vinni lähistel eile hommikul sahkadel tublisti tööd, et teed lumest puhastada.
Tuisu tagajärjel oli Vinni lähistel eile hommikul sahkadel tublisti tööd, et teed lumest puhastada. Foto: Meelis Meilbaum

Ööl vastu reedet möllanud tuisk tegi tuska paljudele sõidukijuhtidele ja andis päästjatele lisatööd.

Tuisk häiris bussiliiklust. “Poleks oodanud, et paari tunniga nii hull olukord tekib,” rääkis transpordifirma GoBus Rakvere regiooni tehnikadirektor Rein Kaljuveer. Firma bussid jäid lumevangi Tamsalu kandis, Jõeperes ja Ubja-Aresi vahel. Eile kella kaheks lõunal ei saanud bussid veel Aegviidu suunal sõita, sest teed olid lahti lükkamata.

Raskete liiklusolude tõttu ei jäänud ka õnnetused tulemata. Tõrmas sõideti liinibussile tagant sisse ning Võsu-Vergi kurvilisel teel põrkasid kokku buss ja kaubik.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et suuremaid liiklusõnnetusi Lääne-Virumaal õnneks ei olnud.

Osaühingust M.K. Reis-X öeldi, et bussiliiklusega olid probleemid ainult Tamsalu kandis. Lisaks liinibussidele sattusid lumelõksu ka kooliringi tegevad sõidukid.

Tuisk ei teinud tuska mitte ainult bussijuhtidele, vaid teistelegi sohvritele. Et Kullenga tee oli läbimatu, tuli autodega liiklejatel Tamsallu sõita Väike-Maarja kaudu.

Reede varahommikune Rakvere-Tallinna rong ei väljunud Edelaraudtee rikkeinfo kinnitusel tehnilistel põhjustel. Edelaraudtee reisijateveo juhti Priit Harikut ei õnnestunud eile telefonitsi kätte saada.

Virumaa Teataja andmetel kavandati rongi ootavate inimeste Tallinna viimiseks tellida Rakverest buss, kuid see halbade teeolude tõttu ei väljunud.

Rakverest sõitsid inimesed Tallinna poole hiljem väljunud Narva rongiga. Tapal said reisijad pealinna paar tundi hiljem väljunud Tartu rongiga. Aegviidust Tallinna poole jäävates peatustes kasutasid reisijad elektrironge.

Tuisk andis lisatööd päästjatele. Pritsimehed aitasid Lehtse alevikus liikuma kaks lumme kinni jäänud sõiduautot. Tamsalu vallas Kullenga külas päästeti lumevangist kuus sõiduautot.

Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Eve Ojala rääkis, et reede hommikul juhtus Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel kaks liiklusõnnetust liinibussiga. Seetõttu tekkis umbes kahe kilomeetri pikkune teesulg, mis kõrvaldati kella poole üheteistkümneks.

Lisaks Virumaale muutis tuisk teed raskesti läbitavaks Järvamaal. Rahulikum olukord oli eile vaid Lääne-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles