Eesti kirjanduslugu kolis internetti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Internetis on alates tänasest Tiigrihüppe Sihtasutuse abiga saadaval põhikooli viimasele ning gümnaasiumi esimesele klassile mõeldud eesti kirjandusloo õppematerjal.

Tiigrihüppe Sihtasutuse e-õppematerjalide valdkonna juhi Karel Zova sõnul moodustavad Märt Hennoste koostatud «Väikse eesti kirjandusloo» põhiosa eesti kirjanduse ülevaade sajandite kaupa ning 67 eesti kirjandusloos silma paistnud autori loomingu lühitutvustused.

Materjali muudavad vaheldusrikkamaks rohked tekstinäited, helisalvestised, kunstireproduktsioonid ja fotod. Vajadusel saab õpilane kasutada kirjandusmõistete leksikoni ning kontrollida õpitut testi abil.

Õppematerjali aluseks on Märt Hennoste õpik, mis 2001. aastal tehti Eesti koolidele kättesaadavaks ka CD-ROMil. Toona valminud CD-õpik vajas uuendamist nii tehnilisest kui sisulisest küljest ning on nüüdseks autori poolt täiendatud, lisatud on uusi kirjanikke ja luuletajaid.

Veebiversioon võimaldab õppematerjali pidevalt uuendada, mis tagab selle kaasaegsuse ning materjali sinna lisandub juba lähikuudel.

Õppematerjali veebiversiooni loomisele kulus pisut üle 9500 euro. «Väike eesti kirjanduslugu» on mõeldud kasutamiseks üksnes õpiotstarbel, kui sellega ei kaasne kommertseesmärgid. Õppematerjaliga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles