Külm ilm asub taas pealetungile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand 14.02.2001 loojangul, temperatuur üle -10 kraadi.
Pärnu rand 14.02.2001 loojangul, temperatuur üle -10 kraadi. Foto: Urve Rukki

Ööpäeva keskmine õhutemperatuur, mis on viimastel päevadel küündinud üle nulli, langeb taas miinuspoolele ja mõnel selle nädala ööl võib tulla kuni 15 miinuskraadi.

Täna, esmaspäeval, küündib Eestini soojem õhk Kesk-Euroopast. Maksimaalne õhutemperatuur tõuseb valdavalt +4 kuni +9 kraadini.

Külmem ilm on pealetungil juba õhtul, mil Skandinaavial tekkinud külm kõrgrõhuala liigub itta. Tuul pöördub põhjakaartesse ja tugevneb iiliti kuni 14 m/s. Rohke sulavesi hakkab jäätuma.

Järgnevad ööd ja päevad määrab ilma tugevnev kõrgrõhuala, seetõttu püsib rahulik ja sajuta ilm. Öösel ja hommikul on õhutemperatuur miinuses, nädala jooksul võib mõnel ööl küündida -15 kraadi lähedale.

Päevamaksimum tõuseb päikesepaistelise ilmaga mõni kraad üle nulli. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur, mis neil päevil küündis üle nulli, langeb taas miinuspoolele.

Teisipäeval-kolmapäeval on kõrgrõhuala kese Soome kohal. Puhub põhja, seejärel kirde- ja idatuul. Öösel ja hommikul on külma -3 kuni -8, ööl vastu kolmapäeva kuni -10 kraadi, päevamaksimum tõuseb -2 kuni +2 kraadini.

Neljapäeval-reedel taandub kõrgrõhuala kese Põhja-Venemaale. Kõrgrõhuala lääneservas püsib selge ilm. Puhub nõrk idakaare tuul. Öösiti langeb -6 kuni -12, kohati võimalik madalam näit, päeval on 0 kuni +5 kraadi.

Laupäeval üks kõrgrõhuala taandub, kuid Lääne-Euroopas tugevneb uus kõrgrõhuala ja liigub itta. Kahe kõrgrõhuala vahel liigub üle Eesti madalrõhuvöönd, mis võib tuua vähest sadu lume või lörtsina. Tuul on muutliku suunaga. Öösel on -4 kuni -10, päeval -1 kuni +4 kraadi.

Pühapäeval ja esmaspäeval võib taas tugevneda itta liikunud kõrgrõhuala ja seetõttu püsib nõrk madalrõhuvöönd veel paigal, põhjustades Eestis kohati vähest sadu. Tuul on nõrk. Öösel on -1 kuni -6, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles