Wesenberghi kokk – Estonialt pääsenud ja maailma näinud

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdseks on Eero Kippa randunud Rakveres ja tema valmistatud roogasid saab maitsta õhtuti Wesenberghi soliidses restoranis.
Nüüdseks on Eero Kippa randunud Rakveres ja tema valmistatud roogasid saab maitsta õhtuti Wesenberghi soliidses restoranis. Foto: Marianne Loorents

Wesenberghi hotelli uueneva restorani peakokk Eero Olavi Kippa on põneva saatusega mees, kes toimetas laevaköögis ka sel õhtul, mil Estonia põhja läks.

Eero Kippa töötas viimati Eesti Rahva Muuseumi peakokana, kuid ta on kokanud ka Jaapanis, USA-s ja Soomes. Avanud peakokana Palace’i ja Meritoni hotelli Tallinnas. Ja see nimekiri pole lõplik.

Rakverre tõi teda vana tutvus Wesenberghi omaniku Märt Otsaga. 2000. aastal tegi Kippa siin koos sõbra Rain Oidemaga nädalalõpumenüü, kuhu kuulus veerandsada toitu. Oidema askeldab koos temaga Wesenberghi restorani pliidi ääres ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles