Laste seas levivad kokkamispisikud

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendaja Helle Adonov aitab lastel valmistada uhke tordi.
Juhendaja Helle Adonov aitab lastel valmistada uhke tordi. Foto: Meelis Meilbaum

​Mihkel (9 a) läheb ühel pühapäeval Simuna rahvamajja kokandusringi. Esimest korda. Ta on pealinna poiss, aga ta maakodu on Simunas. Ja süüa teha poiss armastab. 

“Igasugu putrusid, näiteks mannaputru. Ja tatrapuder meeldib mulle väga. Ja munaleib,” loetleb poiss. Munaleiba õpetas teda tegema isa. Selleks on vaja võtta üks leiva- või saiaviil, teha selle sisse auk, panna viilakas kuumale pannile, lüüa augu sisse muna ja praadida. Nii lihtne ongi. Ja maitsev.

Simuna rahvamaja kitsukeses köögis toimetab trobikond lapsi vanuses kaheksa kuni viisteist aastat, neile jagab õpetussõnu kokk Helle Adonov. Helle ongi päris kokk, kes on Muuga-Laekvere koolis vaaritanud juba ammusest ajast ning neli aastat jutti korraldanud seal ka pea igal reedel kokandusringi. Simunasse tuli ta lastele köögikunsti õpetama aga vabaajaseltsi Toredad Teod kutsel. See selts koondab üheksat ema-vanaema, kes laste ja perede elu tahavad põnevamaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles