Õuesõppepäev tõi endaga kevade

, Kauri eralasteaed, Sipsikute rühma õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunasöök õues lõkke ääres oli emakeelepäeva õuesõppe vahva osa.
Lõunasöök õues lõkke ääres oli emakeelepäeva õuesõppe vahva osa. Foto: Merje Roopa

Eralasteaia Kaur Posti tänava majas tähistati selle aasta emakeelepäeva traditsioonilise õuesõppepäevaga. 16. märtsi hommikul kogunesid kõik õue, ümber lõkke, kus õpetajad ja personal esitasid koos laulude, tantsude ja flöödi saatel lastele etenduse “12 kuud”.

Edasi liikusid suuremad lapsed Soolikaoja terviserajale, kus otsiti talve ja kevade kohtumismärke. Loeti kokku, mitu pinki ja prügikasti on pargis, mõõdeti metsameeste vana tarkuse järgi puude pikkust ja ümbermõõtu. Tutvuti Soolikaojaga, märgiti ära veetase ning vaadeldi voolu kiirust. Lapsed said teada, miks on Soolikaoja Rakverele tähtis ja miks kevadel on vesi kiirema vooluga kui suvel.

Kaardi järgi leiti peidupaigast üles Juuremehike ja otsiti talle kaaslaste meisterdamiseks materjali. Suurt rõõmu valmistas puudel ronimine, osavust sai proovida ka mahalangenud pajutüvedel turnides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles