Fotod: esimesed Prantsuse kaitseväelased saabusid Eestisse

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal maandusid Ämaris esimesed Prantsuse kaitseväelased, kes hakkavad teenima NATO lahingugrupi koosseisus.

"Me oleme siin näitamaks, et Prantsusmaa panustab NATO liitlaste omavahelisse koostööse ja et teenida koos oma liitlastega Eestist ja Ühendkuningriigist," ütles Prantsuse kontingendi ülem kolonel Michel de Mesmay ja lisas, et Prantsuse sõduritel on varasemast hea koostöökogemus eestlastega nii Kesk-Aafrika vabariigist kui ka piraatlusvastaselt operatsioonilt Adeni lahel.

Täna saabusid Eestisse esimesed 50 lahingugruppi kuuluvat Prantsuse kaitseväelast.

Kokku panustab Prantsusmaa Tapal paiknema hakkavasse lahingugruppi 300 kaitseväelasega. Prantslased panustavad NATO lahingugruppi järgneva kaheksa kuu vältel, andes seejärel vastutuse üle taanlastele. Lahingugruppi kuulub ligi 1200 liitlassõdurit.

Prantsusmaa on teatanud, et nende panuseks on 300 kaitseväelasega üksus, mille relvastuses on tankid Leclerc ja jalaväe lahingumasinad VBCI, aga ka soomukid VAB. Ühendkuningriik on teatanud, et nende panuseks lahingugruppi on 800 kaitseväelasega soomusüksus, mille relvastuses on muu hulgas tankid Challenger 2 ja jalaväe lahingumasinad Warrior, aga ka liikursuurtükid AS90 ja soomukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles