Tiibeti uskumuste järgi on elu lihtsam, kui arvatakse

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja näitab Väike-Maarjas, oma kodus, kus ta ka patsiente vastu võtab, oma põhilisi töövahendeid. Olulisel kohal on ravimtaimed, õlid ja kivid, mille all hõõgub soojendamiseks elav tuli.
Kaja näitab Väike-Maarjas, oma kodus, kus ta ka patsiente vastu võtab, oma põhilisi töövahendeid. Olulisel kohal on ravimtaimed, õlid ja kivid, mille all hõõgub soojendamiseks elav tuli. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarjas elab Kaja Liilia Fridolin, kes on viimased 21 aastat inimesi aidanud – küll kätega, küll lihtsalt rääkimise ja toetamisega. Viimased kaks aastat on Kaja tegelenud Tiibeti teraapiatega ning olulisel kohal tema töös on ka kivid ning kristallid.

Põhjalike teadmisteni endast ja oma olemusest jõudis Kaja palverännakul Nepaalis. “Aga siis ma ei teadnud veel, et Tiibeti teraapiat õppima hakkan,” kõneles Kaja. Pärast kaheaastast tudeerimist Tiibeti meditsiini akadeemias on Kaja liikunud klassikalise massaaži pakkumise juurest just spetsiifilisematele teraapiatele.

Oma töös kasutab Kaja ka kive, mida tuleb soojendada elava tule kohal. Sageli tarvitatakse kivide soojendamiseks vett, kuid Kaja sõnul ei ole see mõistlik, sest kui inimese kehatüüp on oma olemuselt niiske ning laavakivimassaaži puhul on kivid soojendatud vees, lisab see kehale asjatult niiskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles