Ain Suurkaev - kokkulepetest kinni pidav mees

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Suurkaev tunnistas, et sattus ise ka hiljuti patsiendina haigla erakorralise meditsiini osakonda.
Ain Suurkaev tunnistas, et sattus ise ka hiljuti patsiendina haigla erakorralise meditsiini osakonda. Foto: Marianne Loorents

Kui praegune AS Rakvere Haigla juht Ain Suurkaev läks 1991. aastal Tallinna tehnikaülikooli puidutöötlemise tehnoloogia inseneri diplomi järele, küsis nõutud tähtsat dokumenti seifist välja võttev sekretär, miks ta aktusele ei tulnud.

Sekretär ei teadnud, et Suurkaev käis aktusel aasta tagasi, surus toonasel rektoril Boris Tammel kätt, võttis vastu lillekimbu, kuid väljateenitud diplomit talle ei antud. Diplomil oli märge cum laude. “Nii et ma olen tipi seina peal,” lausus Ain Suurkaev naerdes. Lugu aga oli järgmine. Tol ajal sai juba minna põhjanaabrite juurde Soome. Eeldusel, et mingi asutus minekut toetab. Nii leppisidki Suurkaev ja tema kursusekaaslased rektori ja kateedrijuhi professor Tiit Kapsiga kokku, et diplomit neile ei anta. Vastasel korral kaoks suhe instituudiga ja siis ei saaks õppeasutus ju Soome minekut toetada.

“Sõitsin laevaga plaanimajandusest turumajandusse,” iseloomustas Suurkaev lühidalt elumuutust. Sõidupäev langes kokku laulupeo kontserdi päevaga. “Olin laulupeol nii kaua kui sain, lõppu ei näinud,” meenutas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles