Kooliteatrite üleriigilistel festivalidel esindavad maakonda Rakvere noored

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemas vanuserühmas püüdis kooliteatrite festivalile maakonda esindama minna ka Kunda ühisgümnaasiumi kooliteater Andrus Kivirähu looga “Kakand ja Kakand!”
Vanemas vanuserühmas püüdis kooliteatrite festivalile maakonda esindama minna ka Kunda ühisgümnaasiumi kooliteater Andrus Kivirähu looga “Kakand ja Kakand!” Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval Rakvere kultuurikeskuses toimunud maakondliku kooliteatrite ettemängimisel valiti välja põhikoolide ja gümnaasiumide näitetruppide parimad.

Üleriigilisele kooliteatrite noorema vanuserühma festivalile sõidab Rakvere Linnanoorte Näitetrupp, kes etendas Ingeborg von Zadowi lugu “Külaline”. Juhendaja Tiina Rumm tunnistas, et kindla peale kinnipanek see ei olnud. Ta lisas, et tegemist oli erilise materjaliga ja dünaamilise looga. “Lugu oli võimalik dialoogi pealt kasvatada, mängulaadi osas oli see teistest erinev,” ütles Tiina Rumm.

Vanemas vanuseastmes otsustas žürii saata üleriigilisele festivalile Rakvere gümnaasiumi teatriansambli ühisloomingu SIT DOWN TRAGEDY. Teatriansambli juhendaja Aili Teedla ütles, et maakonnas on kõik kooliteatrid väga head tegijad. Nende edu oli lavastuses, mis on justkui aus ülestunnistus. “Kõik laulavad ja tantsivad, on aktiivsed. Seetõttu on ka trupi töö raskendatud, kõigil on aega vähe.” Ühisloomine käis nii, et kogu trupp pakkus ideid ja mõte aitas mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles