Kiri: kes meist on õigem eestlane?

Riho Tell
, Tamsalu vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tell
Riho Tell Foto: Marianne Loorents

Seda lugu ajendas kirja panema 5. aprilli VT-s ilmunud lugu “Porkuni lahingupaigad käest lastud”. Artiklis avaldab Eesti Leegioni Sõprade Klubi nördimust Porkuni lahingus langenud sõjameeste Vistla ja Sauevälja mälestuspaikade “räämas” olukorra pärast. Olgu algatuseks öeldud, et kui tegemist pole lausvalega, siis vähemalt tugeva liialdusega. Lausvaleks ei saa kirjutist nimetada põhjusel, et inimeste maitsemeel on väga erinev.

On inimesi, keda häirivad puult langevad lehed ja kolletav muru, teisi jällegi mitte. Oma maitsemeelt saab igaüks väga lihtsalt testida, külastades Porkuni lähedal asuvat Vistla memoriaali. See asub hõlpsasti kättesaadavas ja nähtavas kohas.

Vistla memoriaal on Porkuni lahingus langenud sõjameeste matmis- ja mälestuspaik. Peale selle on memoriaalil sümboolne ja ka hoiatav tähendus eesti rahva kannatustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles