Järelvaadatav: Lääne-Viru noori suunab kutseõpperadadele koomik

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval toimub oskuste aasta viies inspiratsiooniüritus, seekord Lääne-Virumaal, kus noori innustab kutseharidust omandama teiste seas kokaharidusega stand-up-koomik. Postimees näitab üritusest otseülekannet.

Rakvere ametikooli tuleb noori inspireerima Comedy Estonia ridadesse kuuluv stand-up-koomik Sander Õigus, kellel on rahva naerutamise raske ameti kõrval ka päevatöö, millesse ta väga kirglikult suhtub. Nimelt on Sander kokk.

Inspiratsiooniüritusel räägib Õigus pürgimisest oma kutsumuse poole. Ta on lõpetanud Hugo Treffneri gümnaasiumi, õppinud neli aastat Eesti Maaülikooli maaehituse inseneriõppes ning leidis lõpuks tee Tartu Kutsehariduskeskusesse koka erialale, mis talle juba lapsena sümpatiseeris.

Rakvere ametikooli ehitusviimistluse eriala lõpetanud Olav Leisson muljetab võistlemisest. Ta on kaks korda osalenud kutsemeistrivõistlusel Noor Meister, esindanud Eestit 2015. aastal Brasiilias toimunud Worldskillsil ning omab head ülevaadet, mida võistlustel osalemine ametit õppivale noorele annab.

Karjääri- ja arenguvõimalusi puidutööstussektoris tuleb tutvustama AS-i Aru Grupp juhatuse esimees Juhan Viise. Ettevõte on läbi aastate aidanud kaasa noorte koolitamisele ning on üheks keskkoolinoorte arvutijoonestamisvõistluse CADrina ellukutsujaks.

Päeva teises pooles aitavad karjäärinõustajad Triin Pajo ja Tiina Halling leida oma kutsumust läbi mängu, üllatusega lõpetab päeva Rakvere ametikool.

Ürituse kava:

12 Avasõnad
12.05 Stand-up-koomik ja kokk Sander Õigus
12.25 Rakvere ametikooli vilistlane Olav Leisson
12.45 AS-i Aru Grupp juhatuse esimees Juhan Viise
13.05 Paus
13.25 Innove Rajaleidjast Triin Pajo ja Tiina Halling
13.45 Rakvere ametikooli tund
15 Ürituse lõpp

Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt oskusteaasta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles