Kevadtorm toob taevasse raudlinnud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kopter AH-64 Apache.
USA kopter AH-64 Apache. Foto: Õhuvägi

Selleaastane suurõppus Kevadtorm toimub Põhja-Eestis 8. maist kuni 24. maini. Nagu tavaliselt, moodustavad ka sellel õppusel Eesti ja liitlaste õhuvägede üksused ühe ja ühtselt tegutseva õhuväe. Plaani järgi tehakse enamik õhuväe lende ajavahemikus 15.–24. maini, peamiseks lennupiirkonnaks on Põhja-Eesti idaosa.

Õppuse ajal võib meie taevas lisaks Eesti lennuvahenditele näha Poola ründelennukeid Su-22, Hispaania hävitajaid F-18 Hornet ning USA koptereid UH-60 Black Hawk ja AH-64 Apache. Õppuse alal võivad lennata ka kaitseväe mehitamata õhusõidukid.

Õhuharjutuste käigus leiavad aset ka madallennud. Vältimaks korduvaid ülelende, püüab õhuvägi hajutada madallendude marsruute. Madallende tehakse ohutus kõrguses, mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga), ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal. Madallennuharjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles