"Soon" Quartet musitseerib teatrikohvikus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Agan.
Ain Agan. Foto: piletilevi.ee

Rakvere teatrikohvikus musitseerib laupäeval, 22. aprillil kell 22 "Soon" Quartet. Laval on Ain Agan – kitarrid, Manuel Dunkel – saksofonid, Mika Kallio – trummid, Mihkel Mälgand – kontrabass.

Eesti-Soome kvartett on koos esinenud juba 15 aastat ja esitab muusikute originaalteoseid. Kvartetis musitseerivad kaks Soome ja kaks Eesti tippmuusikut: Manuel Dunkel saksofonidel, Mika Kallio trummidel, Ain Agan kitarril ja Mihkel Mälgand kontrabassil.

Manuel Dunkel, Soome jazz-muusikute koorekihti kuuluv tenor- ja sopransaksofonist, mängib nii bigbändides kui ka väiksemates ansamblites. 1996. aastal pälvis ta Pekka Pöyry auhinna, mis antakse noorele andekale jazz-muusikule. Lisaks oma kvartetile on ta esinenud veel paljude kollektiividega, nagu on Bitter Sweet, Mr. Fonebone, Bingo, Burn!, Jukka Perko & Hurmioorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Groove Convention, Quartet Coyote, Sid Hille Platypus Ensemble, Espoo Big Band, Mirja Mäkelä ja Band.

Mika Kallio kuulub Soome löökpillimängijate eliiti. Ta on teinud koostööd Tomasz Stanko ja Eero Koivistoisega, osalenud ansamblites Gnomus, Soome tipporkestris UMO, duos Raul Björkenheimiga. Mika on salvestanud kaks sooloalbumit, kus ta musitseerib ainult löökpillidel. Mika Kallio on Helsingi Sibeliuse-nimelise akadeemia lõpetanud jazz-trummi eriala magister.

Mihkel Mälgand hakkas basskitarri mängima 9-aastaselt, ta on lõpetanud Georg Otsa nimelise muusikakooli basskitarri ja kontrabassi erialal ning lõpetanud Eesti muusikaakadeemia jazz'i-osakonna. Ta on oodatud ansamblipartner paljudes eesti jazz'i-koosseisudes.

Ain Agan on kitarrimängija ja kvarteti eestvedaja. Koostöös Dunkeliga on 15 aasta jooksul esinetud kavadega, kus on esitatud mõlema muusiku loomingut, kuid ühise albumini ei ole veel jõutud. Sellel kontserdituuril esitatakse uue, peatselt ilmuva albumi jaoks komponeeritud uudisloomingut, mille autoriteks on Agan ja Dunkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles