Kääbustaksid pälvivad vorstilinnas suurt tähelepanu

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ilona Alla viie kääbustaksiga kergliiklusteel jalutab, peatuvad inimesed tihti, et koertega tutvust teha.
Kui Ilona Alla viie kääbustaksiga kergliiklusteel jalutab, peatuvad inimesed tihti, et koertega tutvust teha. Foto: Erakogu

Tapa linna tänavatel või kergliiklusteel võib sageli märgata, kuidas üheskoos jalutavad viisakalt rihma otsas viis taksikoera. Kõik on omavahel väga sarnased ja kõnnivad ühes tempos.

Taksikoertega jalutab koertekasvataja Ilona Alla. Sageli inimesed peatuvad ja imetlevad koeri. Tihtilugu uuritakse, kas kõik need taksid on kutsikad, on nad omavahel õed-vennad.

Tegelikult on kaks vanimat koera üheksaaastased, üks kolmeaastane ning kaks kaheksa kuud vanad. Tegu on kääbustaksidega. “Kääbustaks näeb standardtaksi kõrval tõepoolest välja nagu kutsikas, kuna ta on oluliselt väiksem, tema rinnakorvi ümbermõõt on maksimaalselt 35 sentimeetrit ning ta kaalub maksimaalselt viis kilogrammi,” selgitas koertekasvataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles