Kes mu riided tegi?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõõt Nõmmela-Mehide.
Krõõt Nõmmela-Mehide. Foto: Meelis Meilbaum

On moerevolutsiooni nädal*, mil ärgitatakse tarbijat küsima: “Kes mu riided tegi?” Eestlane tarbib küll näiteks ameeriklaste ja inglastega võrreldes hunnikute viisi vähem kiirmoekettide rõivaid, mille on valmistanud alamakstud ja kehvades töötingimustes töötavad Aasia inimesed. Aga siiski – kes mu riided tegi?

Praegu oma perega Rakveres elav tekstiilidisainer Krõõt Nõmmela-Mehide on kaheksa aastat kaubamärgi Estindi all teinud omanäolisi Aasia eksootikast inspireeritud rõivaid, millega on ta tahtnud Eesti inimese igapäevaelu rõõmsamaks muuta. “Minu rõivadisain on inspireeritud Indiast, kus rõivastel ei ole suurust. Üks suurus sobib väga paljudele ning ühte eset saab kanda mitut moodi,” selgitab Krõõt Nõmmela-Mehide.

Tõepoolest, haaremipükse meenutava lõikega riideeset saab kanda nii pükste kui ka kleidina, selle sääri võib pikendada või lühendada – vastavalt ilmale ja tujule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles