Marko Pomerants ei jätka ministrina

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Arvet Mägi

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu esitas täna kandidaadid valitsuse ministrikohtadele, nende seas ei olnud Lääne-Virumaalt riigikokku valitud Marko Pomerantsi, kes hetkel veel peab siseministri ametit.

See tähendab, et valimistel 3455 häält saanud Marko Pomerantsist saab riigikogu liige.

Kui Marko Pomerants oleks jätkanud ministriametis, läinuks tema riigikogukoht Lääne-Virumaa jaoks kaotsi, sest IRLi nimekirjas Lääne-Virumaal teise tulemuse saavutanud Ain Suurkaev ei kogunud valimisringkonnast riigikogusse pääsemiseks vajalikku hulka hääli.

IRLi seniste ministrite seas tuleb kokku  kolm muudatust.

Kaitseministri ametit hakkab Jaak Aaviksoo asemel pidama Mart Laar, Aaviksoo saab Tõnis Lukase asemel haridusministriks ning Ken-Marti Vaher vahetab siseministri kohal välja Marko Pomerantsi.

IRLi esimees Mart Laar kinnitas ETV saates "Aktuaalne kaamera" esinedes et Tõnis Lukas ja Marko Pomerants on teinud head tööd.

Kuigi ametliku pressiteate järgi otsustab IRLi riigikogu  fraktisioon fraktsiooni juhid ja riigikogu komisjonide juhid oma esimesel koosolekul, ütles Laar "Aktuaalsele kaamerale", et nii Lukas kui Pomerants asuvad tööle riigikogu komisjonide esimeestena.

Riigikogu esimeheks saab tõenäoliselt  Ene Ergma, majandus- ja kommunikatsioonimistriks Juhan Parts, põllumajandusministriks Helir-Valdor Seeder ja regionaalministriks Siim Valmar Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles