Näitemängupäeval võidutses Kartoffel

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima meesnäitleja preemia läks nagu mitmetel varasematelgi aastatel Haljalasse, selle viis endaga Margus Punane (vasakul). Temaga koos on laval staažikas harrastusnäitleja Heli Napp.
Parima meesnäitleja preemia läks nagu mitmetel varasematelgi aastatel Haljalasse, selle viis endaga Margus Punane (vasakul). Temaga koos on laval staažikas harrastusnäitleja Heli Napp. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval oli Roela rahvamaja nagu sipelgapesa – pealtnäha rahulik, aga sees siginat ja saginat täis. Teatripalavikuliselt õhetavate põskedega harrastusnäitlejad pidasid järjekorras juba 12. maakondlikku teatripäeva.

Tänavune näitemängupäev oli Roela teatritrupi Kartoffel korraldada. Trupi lavastaja ja eestvedaja Urmas Lindlo rääkis, et kuigi Kartoffel on alles verisulis näitetrupp, on nad varasematel aastatel näitemängupäevadel kaasa löönud ja nii ka korraldusliku poole pealt üht-teist kõrva taha pannud. Näitemängupäeval osalesid trupid Haljalast ja Sõmerult, näitetrupp Jabloko, KaRakTer ning Roela näitetrupp Kartoffel. Truppide tööd hindas ja andis tagasisidet professionaalne žürii: näitlejad Anne Veesaar ja Nero Urke ning harrastusteatrite korüfee Maret Oomer.

“Tagasiside osa on näitlejatele väga oluline,” rääkis Urmas Lindlo. “Lõpuks jäi kõlama mõte, et kes see näitleja seal laval siis on. Selle üle tuleb mõelda.” Tema sõnul sai žürii komplekteerimisel võetud aluseks see, et oleks vähemalt üks Oomer (ka Maret Oomeri tütar Kristiina Oomer tegutseb harrastusteatrite alal – toim.) ning kaks teatriproffi. “Anne Veesaar oli mu kinnisidee,” lausus Lindlo naerdes ja lisas, et nooruses oli ta näitlejannasse armunud ning nüüd nägi võimalust ta Roelasse kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles