Paet Liibanonist: iga päev toob uusi infokilde

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Priit Simson

Praeguse seisuga pole endiselt laekunud mingisugust märkimisväärset informatsiooni, mis ütleks, kus eelmisel nädalal Liibanonis röövitud eestlased on või kes nad röövisid, tunnistas täna Beirutisse saabunud välisminister Urmas Paet, lisades siiski, et iga päev toob uusi infokilde.

«Eks iga päevaga ju mingisugused killukesi infot siit ja sealt kogutakse,» sõnas minister telefoniintervjuus «Terevisioonile», vahendab ERR Uudised.

Paeti sõnul on ka Liibanoni armee ja politsei jätkanud kõik need päevad Bekaa orus uurimist ning teevad seda ka täna. Millal võib saabuda aeg, mil Liibanoni julgeolekujõud oma otsingud lõpetavad, ei soovinud Paet ennustada.

«Mul on täna kavas kohtumised sisuliselt kõigi Liibanoni juhtidega, kogu poliitilise ja ka sõjaväelise eliidi ja juhtkonnaga, kes asjade käiku Liibanonis saavad mõjutada,» selgitas minister oma visiidi eesmärki.

Eesti aukonsul Beirutis Sami E. Kamouhi sõnul on aga eestlased elus, seda kinnitanud talle kohalik politseiülem, kirjutab Õhtuleht.

«Praegu saame veendunult öelda niipalju, et röövitud eestlased on kindlasti elus!,» kinnitas Kamouh, ent kus täpselt eestlased on, pole teada. «Praegu tehakse kõvasti tööd, et teada saada, kus nad asuvad, et siis alustada läbirääkimist röövijatega,» lisas Kamouh.

Välisminister Paet aukonsuli väiteid ei kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles