Kaks ema ja mees nende vahel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Peterson lavastuses “Kaks ema”.
Maria Peterson lavastuses “Kaks ema”. Foto: Gabriela Liivamägi

Theatrum toob Rakvere teatrisse “Kaks ema”. Miguel de Unamuno kirjutatud ja Tiit Alte lavastatud näidendit mängitakse 6. mail kell 19 Rakvere teatris. “Kaks ema” on lugu kahest naisest, kes on teineteisest täiesti erinevad, ent kelle vahel on üks ja sama mees. Mehe nimi on Don Juan.

Lesknaine ja vallaline neiu võistlemas-võitlemas mehe pärast, kelle võimuses oleks justkui täita mõlema naise unistused. Kummaline, isegi müstiline asjade käik viib selleni, et ihaldatud soovid saavadki teoks, aga kui õige see on, mis sünnib ... Õhku jääb palju küsimusi.

Lavastaja Tiit Alte sõnul kõlab 19. sajandi algupoolel kirjutatud lugu vägagi tänapäevaselt. “See on väga õpetlik lugu. Saab kohe teada, mis võib juhtuda, kui mehel on kaks ema ja kumbki neist pole teda sünnitanud. Kui see mees juhtub veel olema don Juan, kes on põrgust tagasi tulnud, on asi veel keerulisem,” rääkis lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles