Jälle need aknad!

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jälle need aknad!
Jälle need aknad! Foto: Shutterstock

Kuigi akende pesemisest kirjutatakse igal kevadel, kerkivad üles ikka ühed ja samad küsimused: kuidas ja millega saaks lihtsamalt? OÜ Lootosõis juhatuse liige ja puhastusteeninduse koolitaja Kerli Võrno jagab nõuandeid.

Kerli Võrno ütleb, et see, millega aknaid peseme – lapp või svamm –, polegi eriti oluline. Kõige tähtsam töövahend on hoopis aknakuivatuskumm, mis klaaspinna kuivatab ja triipe ei jäta. “Aknakuivatuskumme on erinevas mõõdus, neid on võimalik valida oma akende suuruse järgi,” ütleb Võrno.

Millist puhastusainet valida? Võib kasutada neutraalseid ja spetsiaalseid aknapesuaineid, settelise mustuse korral soovitab Võrno nõrgalt happelisi puhastusaineid. “Kui see perenaisi aitab, siis miks mitte lisada pesuvette äädikat või nõudepesuvahendit. Professionaalse koristamise puhul muidugi äädikapudeliga ringi joosta ei saa. Ning nõudepesuvahendi kasutamisel tuleks vaadata, et seda üle ei doseerita, kuna siis kipuvad klaasid halliks jääma ja peab palju loputama, enne kui saame soovitud tulemuse,” räägib Kerli Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles