Liibanonis jätkub paigalseis

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet kohtumisel Liibanoni siseministri Ziad Baroudiga.
Urmas Paet kohtumisel Liibanoni siseministri Ziad Baroudiga. Foto: SCANPIX

Möödunud kolmapäeva õhtul Liibanonis Bekaa orus röövitud seitsme eestlase saatuse kohta pole endiselt ühtegi kindlat juhtniiti ega uurimisversiooni.

Eile Liibanonis sealse presidendi, siseministri kohusetäitja, peaministrikandidaadi ja armeejuhiga kohtunud välisminister Urmas Paet kinnitas taas, et ühtegi uut fakti või niidiotsa praegu kusagilt ei paista.

Ei pruugi tähendada halba

«On palju spekulatsioone, ükski pole kinnitust leidnud. Ühtegi kindlat ja lõplikku versiooni veel pole,» märkis Paet.

Kuigi seitse Eesti turisti rööviti Bekaa orus Zahle linna lähedal juba rohkem kui viis päeva tagasi, aga ükski inimröövija pole endast märku andnud, ei saa sellest vaikusest teha veel mingeid järeldusi.

«Kõik Liibanoni allikad ütlesid, et viis päeva vaikust ei lase teha veel mingeid järeldusi, ei siia- ega sinnapoole,» märkis Paet. «Varasemad sarnased juhtumid näitavad, et röövlid võivad võtta ühendust nii mõne tunni kui mõne nädala pärast.»

Samamoodi pole leidnud kinnitust versioon, et röövitud Eesti turistid võidi viia Liibanonist salaja üle piiri Süüriasse.  Paet jäi Süüria teemast rääkides umbmääraseks, öeldes vaid, et töötatakse paljude partneritega Lähis-Idas.

Arvestades, et Süürias on parajasti levimas Egiptuse ja Tuneesia stiilis rahvarahutused, võib Süüriast abi saamine keeruliseks osutuda – Süüria võimudel on endalgi käed tööd täis.

Probleem palestiinlastega

Nii Liibanoni armee kui politsei jätkasid eile päeval ja õhtul operatsioone just Bekaa orus, piirkonnas, kus röövimine toime pandi.

Liibanoni ingliskeelne ajaleht Daily Star täpsustas eile, et ühe Liibanoni julgeolekujõudude allika sõnul kardavad Liibanoni politsei ja armee suurema konflikti hirmus siseneda Liibanoni territooriumil asuvatesse palestiinlaste laagritesse, kuhu röövitud osade spekulatsioonide järgi viia võidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles