Eestis peab 80 protsenti inimestest sotsiaalset ebavõrdsust suureks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Valdav osa Eesti elanikest leiab, et sotsiaalne ebavõrdsus on märkimisväärselt suur, selgub neljapäeval avaldatud Eurobaromeetri uuringu tulemustest.

Eestis küsitletuist peab sotsiaalsete klasside ebavõrdsust oluliseks 80 protsenti, Euroopa Liidus keskmiselt leiab sama 84 protsenti inimestest. Sotsiaalset ebavõrdsust peab ebaoluliseks 15 protsenti Eesti ja 13 protsenti Euroopa Liidu elanikest keskmiselt.

Samast uuringust selgus, et 33 protsendi vastanute arvates võtab kriisi ületamine veel palju aastaid, 30 protsendi eestlaste hinnangul algab pöördumine kasvu poole lähiaastail ning 22 protsendi arvates me juba liigume kasvu suunas.

Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis tutvustas Euroopa Parlamendi tellitud Eurobaromeetri uuringu ülevaadet neljapäeval Tallinnas.

Uuringu tegi Eestis Kantar EMOR tänavu ajavahemikus 18.–27. märtsini, selles küsitleti 1017 Eesti elanikku. Üle kogu Euroopa Liidu küsitleti samal ajavahemikul 27 901 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles