Hommikutundidel tuleb arvestada libedusega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härmas puud Tallinna-Narva maantee ääres.
Härmas puud Tallinna-Narva maantee ääres. Foto: Raigo Pajula

Maanteeinfokeskuse teatel tuleb libeduse võimalusega tuleb eriti arvestada hommikutundidel ning metsavahelistel päikesevarjulistel lõikudel.

Varahommikul enne kella kuut olid teekatted suurematel riigimaanteedel peamiselt kuivad või soolaniisked.

Harju, Rapla, Jõgeva, Tartu ja Ida-Viru maakonna teedel esines eilsetel pinnatuisualadel paiguti tuisuvaalusid ning sõidujälgede vahel oli kohati libedust.

Väiksemad teed on libedad ja konarlikud, teede servades võib olla tuisuvaalusid.

Ilm oli sademeteta ja hea nähtavusega. Teepinna temperatuure mõõdeti –3 kraadist kuni –8 kraadini.

Tee geoloogiliste uuringute tõttu on piiratud liikumiskiirust tööde tsoonis kuni 30 km/h Tallinna ringteel Lagedil (km 4,8-5,4).

Tänasest kuni 12. aprillini teostatakse elektriliinitöid Tartu maakonnas Tartu – Viljandi - Kilingi-Nõmme maantee 8.kilomeetril. Tööde tsoonis on tööde ajal kella 8.00-17.00 kehtestatud kiirusepiirang ku ni 50 km/h ja toimub liikluse sulgemine 2-minutiliste seisakutega.

Täna kell 22-7 on seoses suurveoste kolonniga liiklus häiritud Ida-Viru maakonnas marsruudil Rannu – Kaasikaia – Ontika – Valaste – Uikala – Kotinuka – Tallinna-Narva mnt. – Sillamäe – Hiiemetsa – Auvere.

Kolonn koosneb 5 suurveosest ning kolonni ees sõidab 3 saateautot, mis peatavad vastutuleva liikluse.

Liiklus antud marsruudil on öisel ajal oluliselt häiritud, kuna suurveoste kolonnist ei ole võimalik teostada möödasõite. Vastutulev liiklus peatatakse ristmike aladel või tee laiendustel.

Sama suuna liiklusele võimaldatakse möödasõidud kuni 45 minuti jooksul pärast esimese auto kolonni taha jõudmist.

Maanteeinfokeskuse soovitab tungivalt ülaltoodud marsruuti öisel ajal vältida ning nad loodavad liiklejate mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles