Ja päike tõuseb

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ja päike tõuseb.
Ja päike tõuseb. Foto: Aarne Mäe

Kultusfilmi “Kiired ja vihased” viimatise osa alguses kihutab Dominic Toretto koos kohaliku habemega Havanna tänavatel. Pärismaailmas on sealsed teed nii auklikud, et selline kihutamine on ilmselgelt võimatu. Küll aga vastab tõele, et Kuubal näeb huvitavaid romusid.

Enamasti pärinevad need aastakümnete tagant ja on Vene või Ameerika päritolu, sest venelased viisid koos kommunismiga sellele saarele oma Ladad ja Moskvitšid, mis sealses kliimas üleüldse ei roosteta, ning ameeriklased omakorda jätsid oma Chevid ja Cadillacid saarelt lahkudes maha palmide alla.

Need viiekümnendate-kuuekümnendate aastate iludused on üles klopsitud ja sõidutavad taksodena turiste. Neid hoitakse nagu prillikive, hoolimata sellest, et kütust rüüpavad need hullupööra. Kuid nad sõidavad. Sest ilma nendeta ei suuda mitte keegi Kuubat ette kujutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles