Portaal: eestlaste röövi taga on kolm liibanonlast ja kaks süürlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni julgeolekujõud täna Anjari linna lähedal Bekaa piirkonnas.
Liibanoni julgeolekujõud täna Anjari linna lähedal Bekaa piirkonnas. Foto: SCANPIX

Liibanoni portaali Nowlebanon teatel röövis eelmisel kolmapäeval Bekaa orus seitse eestlast viieliikmeline jõuk, millesse kuulusid kolm liibanonlast ja kaks süürlast.

Nowlebanon vahendas telekanali Future News informatsiooni, mis teatas täna viitega anonüümsele julgeolekujõudude allikale, et rühmitust juhib Darweesh Khanjr. Jõuk on nüüd allika sõnul surutud «piiratud alale».

Allikas lisas, et jõuk võis olla seotud ka Zahle linnas kiriku vastu korraldatud pommirünnakuga pühapäeval.

Täna kinnitas anonüümne Liibanoni julgeolekuametnik uudisteagentuurile AFP, et eestlased röövinud kurjategijate isikud on kindlaks tehtud ja on alanud reid nende vahistamiseks.

«Teame, kes on röövimise taga, oleme nad identifitseerinud ja on alanud operatsioon nende vahistamiseks,» ütles kõrge julgeolekuametnik.

Röövijad on tema sõnul pärit nii Liibanonist kui teistest riikidest.

«Ma ei saa nende identiteete praegusel hetkel avalikustada,» ütles ta.

Eesti välisministeerium teatas kell 15.51, et nende andmetel on «tuvastatud grupeering, mis võib olla seotud seitsme Eesti kodaniku röövimisega. Liibanoni armee ja julgeolekujõud on Bekaa orus viimas läbi operatsiooni, kuhu on kaasatud rohkem kui tuhat julgeolekujõudude ja armee esindajat».

Veel kell 13.08 lükkas välisministeerium Liibanonist tulevad teated ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles