Veteranid tõid maakera kuklapoolelt medaleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veteranide olümpial saavutas Simuna Ivax Estonia (sinises) ülekaalukalt esikoha.
Veteranide olümpial saavutas Simuna Ivax Estonia (sinises) ülekaalukalt esikoha. Foto: Erakogu

​Uus-Meremaal Aucklandis toimunud üheksandatel veteranide maailmamängudel (World Masters Games) võitis vanemate kui 60-aastaste meeste seas kuldmedali Simuna Ivax Estonia korvpallitiim.

Osales neli meeskonda, põhiturniiril kohtusid kõik kõigiga kahel korral. Simuna Ivax Estonia alistas kõik vastased suureskooriliselt. Et nemad olid ainsana registreeritud kõrgema taseme võistkonnana, kuulus üldvõit neile, kaks järgmist ehk Megabucks Austraaliast ja Tallinna Kalev, kus kunagise korvpallikuulsuse Rashid Abeljanovi kõrval rassisid näiteks ka Rakvere gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Jaan Malmberg ja endine Kunda linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Urmas Lepik, selgitasid omavahelises väikeses finaalis ka madalama taseme üldvõitja. 

Ehkki põhiturniiril olid austraallased kahel korral Kalevit võitnud, jäid ülitasavägises finaalis ühe punktiga peale eestlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles