Uuri elu ja usalda ennast

Peep Pihlak
, muusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pihlak.
Peep Pihlak. Foto: Meelis Meilbaum

Mul on mõnes Rakvere ringkonnas põnev maine: muidu tore pillimees, aga naine on sotsiaaldemokraat! Vähe sellest, lisaks muudele sellise parteilisusega kaasnevatele koledustele on  ta abilinnapea, kes tegeleb kultuuri-, haridus- ja sotsiaalvaldkonna allakäigu korraldamisega. Ilmselt läbimõeldult ja süsteemselt. Ja mina, eluvõõras parteitu muusik, olen pimestatud lähedase inimese kaitsmise soovist ning kiidan igal pool Rakvere kultuurisündmusi ja -tegijaid, saamata aru, et tegelikult on kõik valesti ja liigub ludinal allamäge.

Võibolla see osalt ongi nii. Võibolla ei tunnegi ma oma pikaaegset elukaaslast päriselt? Ehk on tegu mingi libahundi tüüpi olendiga? Kodus nutikas, rõõmus ja rahulik, aga nii kui aiavärav sulgub – elajas valmis! Kiusab linnakodanikke nagu sõge sääsk.

Miks ma sellisest isiklikku laadi olukorrast siin kirjutan? Pole ma ju mingi eriline arvamusliider ega volikogu liige, kes armastab rahvast õpetades kasutada näiteid oma nutikalt planeeritud eluteest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles