Rakkes hukkus tulekahjus inimene (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud korter Rakkes.
Põlenud korter Rakkes. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Eile oli Rakkes Metsa tänaval asuvas kolmekorrulises kortermajas tulekahju. Päästetööde käigus leidsid päästjad põlenud korterist 90-aastase naise surnukeha.

Rakke kortermaja trepikoda, kus eile oli tulekahju. / Marianne Loorents/Virumaa Teataja
Rakke kortermaja trepikoda, kus eile oli tulekahju. / Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tulekahjust teatati kell 16.29. Teataja sõnul oli põlevas korteris vana naisterahvas. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et kolmekorrulise elumaja esimesel korrusel asuvas korteris põleb kaks tuba.

Korteri aknast oli leek väljas, kortermaja õu oli suitsu täis. Suitsu tuli aknast ja avatud korteriuksest.

Enne päästjate saabumist oli majast evakueeritud kuus inimest, sest suits oli levinud ka teistesse korteritesse. Päästjad sisenesid põlevasse korterisse ülesandega päästa inimene ja kustutada tulekahju, aga kahjuks oli kannatanu juba surnud. Päästjad aitasid elanikud hoone teiselt ning kolmandalt korruselt välja.

Selles Rakke kortermajas oli eile tulekahju, kus hukkus inimene. / Marianne Loorents/Virumaa Teataja
Selles Rakke kortermajas oli eile tulekahju, kus hukkus inimene. / Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tulekahju kustutamine ja ruumide tuulutamine lõppes kella 17-ks.

Naabrimees rääkis, et naine elas üksinda ja sai hästi hakkama. Teda käis sageli vaatamas poeg.

Naabrimehe sõnul oli naine suitsetaja ja suitsetamisest võiski põleng alguse saada.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles, et põleng sai alguse suitsetamisest.

Põlenud korter Rakkes.
Põlenud korter Rakkes. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Täna hommikul oli põlenud korterist kuulda vee solinat. Selgus, et ilmselt oli üks veetoru põlengu tõttu vigastada saanud. Täna ennelõunal toimetas seal juba remondimees.

Käesoleval aastal on tulekahjus hukkunud juba 15 inimest, neist kolm Lääne-Virumaal. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek.

Põlenud korter Rakkes.
Põlenud korter Rakkes. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Päästeamet juhib tähelepanu, et elupäästjana on kasu ainult töökorras, laetud patareidega ning nõuetekohaselt lakke paigaldatud suitsuandurist. Seadme töökorras olekut peab regulaarselt kontrollima. Seda tehakse testnupu allavajutamisega, mille järel kõlab häiresignaal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles