Algab rahvus­vaheline Gustav Normanni orelifestival

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orel.
Orel. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sel suvel toimub esimest korda Simuna, Väike-Maarja ja Viru-Jaagupi kirikus rahvusvaheline Gustav Normanni orelifestival.

Festivali avakontsert “Tuulemuusikat aegade hõlmast” on juba 25. mail kell 18 Viru-Jaagupi kirikus. Kaunist renessansiaja muusikat esitavad ansambel Cantores Vagantes (renessanssplokkflöödid) ja Marju Riisikamp (orel). Kontserdi piletid on müügil nii Piletimaailmas kui ka tund enne kontserti kohapeal.

Miks korraldada just Gustav Normanni nimelist orelifestivali ja just Simuna, Väike-Maarja ja Viru-Jaagupi kirikus? Põhjus seisneb selles, et need kirikud moodustavad oma orelitega huvitava kolmnurga – Väike-Maarja kiriku orel (1848) on Normanni tänini säilinud pillidest kõige vanem, Simuna kiriku orel (1889) on seni säilinud pillidest kõige suurem ja Viru-Jaagupi kiriku orel (1893) on Normanni viimane pill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles