Hovard Püss: “Ühel õhtul vihastasin ja mõtlesin, et kurat, ostan ise kopa”

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hovard Püss: “Ühel õhtul vihastasin ja mõtlesin,  et kurat, ostan ise kopa”
Hovard Püss: “Ühel õhtul vihastasin ja mõtlesin, et kurat, ostan ise kopa” Foto: Meelis Meilbaum

Üle ilma tuntud autoremondi­lukksepa Hovard Püssi kopamehe karjäär algas juba viisteist aastat tagasi. Senini pole koppa ette löönud.

Lugu algas nii, et Hovardil oli Käsmus suvila juures hädasti vaja kopatööd teha, aga koppa polnud mitte kusagilt saada. “Ühel õhtul vihastasin ja mõtlesin, et kurat, ostan ise kopa,” meenutab mees. Nii tuligi ta Wiru Autost töölt ära ja tegi endale kopafirma – sellise, kus on ainult tema ja kopp.

Esialgu oli konkurents väike, erategijatest oli ta üldse esimene. Kuna lääne tehnikal oli Vene oma ees eeliseid, hakati teda kohe kõikjale tellima. Konkurents tihenes peagi, sest Vene tehnika vahetati järk-järgult välja. Hovardil aga jätkub tööd tänase päevani. “Olen harjunud omaette tegema, mulle ei meeldi kolhoosielu. Ega vanast koerast ei saa enam head ketikoera,” arutleb Hovard, kes tööd ei karda. “Teed küll kellast kellani, kuid keegi ei kamanda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles